Fedora 15 alpha – στην αιχμή της τεχνολογίας!



H πρώτη alpha έκδοση για το επερχόμενο Fedora 15 ετοιμάστηκε πριν από λίγες μέρες και πλέον είναι διαθέσιμη για donwload.

Ο Τίτλος δεν είναι τυχαίος. Στο alpha αυτή έκδοση υπάρχουν όλα αυτά που θα δούμε στον κόσμο του Linux τους επόμενους μήνες.



Σε αντίθεση με το ubuntu ,το fedora μένει στο gnome (και πολύ καλά κάνει κατά την άποψή μου) και μάλιστα περνάει στο Gnome 3. Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο στο τέλος του άρθρου δεν είναι το κλασικό gnome-shell που όλοι είχαμε κάποτε δοκιμάσει στις διανομές μας, αλλά είναι

αρκετά παραλλαγμένο και αρκετά πιο μοντέρνο, αφήνοντας βέβαια πολλά περιθώρια βελτίωσης για τον Μάη που αναμένεται η κανονική έκδοση του Fedora.

Ακόμα θα υπάρχει και το ξεχωριστό ΚDE 4.6, το οποίο θα έρθει και αυτό με αρκετές καινοτομίες από τις οποίες θα ξεχωρίζει η σταθερότητα.

Φυσικά η προεπιλεγμένη σουίτα γραφείου είναι το LibreOffice, όπως αναμέναμε. Ακόμα υπάρχει και το το Systemd, που επιταχύνει ακόμα περισσότερο τον χρόνο εκκίνησης.

Όπως καταλαβαίνεται είναι ότι πιο νέο και ότι πιο καινοτόμο υπάρχει αυτή την στιγμή!

Παρ' όλα αυτά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Alpha εκδόσεις των διανομών δεν συνιστούνται για εγκατάσταση στον κανονικό σας υπολογιστή, εκτός βέβαια αν θέλετε να βοηθήσετε στην βελτίωση της διανομής αναφέροντας τα bugs που θα προκύψουν από την χρήση σας.

Αν και βέβαια παρ' ότι η Alpha κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες έχει ήδη διορθωθεί περίπου 300 bugs όπως μπορείτε να δείτε και στην ενημερώσεις που θα σας εμφανίσει η alpha έκδοση.

Επειδή λοιπόν η τεχνολογία που υπάρχει στο fedora είναι αρκετά αδοκίμαστη ακόμα θα ήταν καλό (αν έχετε όρεξη βέβαια για καθημερινά κρασαρίματα) να την εγκαταστήσετε σε έναν δεύτερο υπολογιστή που έχετε για να γίνει το Fedora 15 η καλύτερη διανομή που δημιουργήθηκε ποτέ !

Ένα στοιχείο που κάνει μια διανομή επιτυχημένη είναι το κατά πόσο έχει δοκιμαστεί πριν την κανονική κυκλοφορία της. Ιδικά όμως σε αυτό το Fedora πρέπει να βοηθήσουμε περισσότερο, γιατί τα νέα που φέρνει μπορούν να αλλάξουν ολοκληρωτικά τον γραφικό τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε με τον υπολογιστή μας.







Για θυμίστε μου; Ποια ήταν η τελευταία καινοτομία της Microsoft ;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Phet – εικονικά πειράματα ανοικτού κώδικα

Από ΓΛΩΣΣΑ ( Γ' Λυκείου ) σε BASH

Fedora Weekend [18-19 Οκτωβρίου]