Transifex – Βοηθήστε στις Μεταφράσεις


Μια άποψη που κυριαρχεί είναι ότι για να συνεισφέρει κάποιος το Linux και γενικά στο ελεύθερο λογισμικό θα πρέπει να είναι ειδικός στον προγραμματισμό ή να παίζει τον Linux Kernel στα δάχτυλα. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να ισχύει!





Η συνεισφορά στο ελεύθερο λογισμικό μπορεί να γίνει με πολλούς άλλους πιο εύκολους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι οι μεταφράσεις.


Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει ειδικές γνώσεις να συμμετέχει στις μεταφράσεις, μόνο καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Υπάρχουν πολλές ομάδες μεταφράσεων στο διαδίκτυο. Μία πολύ διαδεδομένη είναι το Transifex. Το Transifex δημιουργήθηκε από τον Δημήτρη Γλέζο, επίτιμο μέλος του συμβουλίου του Fedora.


Μάλιστα ακούστηκε και από το στόμα του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

Η διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα κάνει τις μεταφράσεις πιο ε

ύκολες από ποτέ. Αφού εγγραφείτε στην σχετική φόρμα και πάρετε την έκκριση από κάποια ομάδα μεταφράσεων, τότε θα μπορέσετε να αρχίσετε το εθελοντικό έργο σας.


Ο τρόπος είναι πάρα πολύ απλός:

Στην αριστερή στήλη βρίσκονται κομμάτια από μια εφαρμογή ή από μια ιστο

σελίδα τα οποία εσείς μεταφέρετε στην γλώσσα σας στο διπλανό πλαίσιο.


Εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι ότι στο Transifex συμμετέχουν πάρα πολλές ομάδες από πάρα πολλές χώρες. Θα βρείτε τόσες πολλές γλώσσες στις οποίες γίνεται και πολύ καλή δουλειά και θα εκπλαγείτε.


Το Transifex συνεργάζεται με πολλά δημοφιλή έργα ανοιχτού κώδικα όπως το MeeGo οι άδειες Creative Commons, αλλά κυρίως με την κοινότητα του fedora.

Στις μέρες μας που ο εθελοντισμός σπανίζει θα ήταν εξαιρετικό αν όλοι βοηθούσαμε τέτοιες ενέργειες και συμμετείχαμε σε αυτές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Phet – εικονικά πειράματα ανοικτού κώδικα

Από ΓΛΩΣΣΑ ( Γ' Λυκείου ) σε BASH

Εγκατάσταση CUDA για GPU υποστήριξη στο Tensorflow