Πριν λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε το Fusion Linux 14, το οποίο είναι βασισμένο στο Fedora 14, αν και αυτό σημαίνει ότι η υποστήριξ...

Fusion Linux 14 – το εύκολο fedoraΠριν λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε το Fusion Linux 14, το οποίο είναι βασισμένο στο Fedora 14, αν και αυτό σημαίνει ότι η υποστήριξή του τελειώνει αυτόν τον Δεκέμβρη όπως και του Fedora 14.


Όπως καταλάβατε το Fusion Linux είναι ένα πιο φιλικό στον νέο χρήστη Fedora.


Έρχεται με την ίδια έκδοση του Linux Kernel, ακόμα και με το ίδιο wallpaper και γενικά όλα είναι ίδια με το Fedora.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε από το όνομά του όμως το Fusion Linux περιλαμβάνει διάφορες εφαρμογές πολυμέσων και codecs, τα οποία δεν βρίσκονται στην κανονική έκδοση του Fedora και κάποιες φορές απαιτούν μια επίπονη για τον απλό χρήση διαδικασία.

Το Fusion Linux θυμίζει κατά κάποιο τρόπο το Linux Mint το οποίο είναι το ubuntu με όλα ότι χρειάζεται ένας απλό χρήστης (ακόμα και εφαρμογές κλειστού λογισμικού) εγκατεστημένα από την αρχή.

Η εγκατάσταση του είναι ακριβώς η ίδια με αυτή του κανονικού Fedora, οπότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα προσαρμογής.

Ακόμα μαζί με πολλές άλλες εφαρμογές πολυμέσων έρχεται και το compiz με ενεργοποιημένα πολλά και εντυπωσιακά εφέ.


Δείτε την ιστοσελίδα του


Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ:


Δεν ξέρω το κατά πόσο σωστό είναι να υπάρχει κλειστός κώδικας προεγκατεστημένος σε λειτουργικά συστήματα ανοιχτού κώδικα, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Το Fusion Linux θα φέρει πιο κοντά το Fedora στους νέους χρήστες, που θέλουν να δουλεύουν όλα τέλεια αμέσως μετά την εγκατάσταση.

2 σχόλια:

 1. Αν εγώ έχω τα fedora 14 πως περνάω στο fusion?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το Fusion Linux είναι διαφορετική διανομή οπότε πρέπει να κάνεις καινούρια εγκατάσταση.
  Ή δοκίμασε να το γράψεις σε ένα cd και μετά βάλτο στο fedora. Μπορεί να σου βγάλει ένα παράθυρο και να σου λέει να εγκαταστήσει τα extra πακέτα του cd. ΜΠΟΡΕΙ όμως. Δεν το έχω δοκιμάσει.

  Αν και αφού έχεις το fedora ήδη δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το κάνεις, αφού η μόνη διαφορά είναι ότι έχει κάποιες παραπάνω εφαρμογές προεγατεστημένες.
  Αν δυσκολεύεσαι σε κάτι μπορείς να κοιτάξεις στο τέλος το οδηγού στο link ώστε να δείς οδηγίες για κάποιες εφαρμογές που συνήθως χρειαζόμαστε, αλλά δεν βρίσκονται στο fedora
  link: http://fedora-gr.blogspot.com/2011/04/linux-fedora-2.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή