Αύριο το νέο Fedora


H αναμονή για τους φίλους του Fedora τελειώνει αύριο (24/5/11), μιας και επιτέλους θα κυκλοφορήσει η νέα έκδοση με την κωδική ονομασία Lovelock. To Fedora 15 θα είναι η πρώτη διανομή που χρησιμοποιεί σας προεπιλεγμένη επιφάνεια εργασίας το Gnome 3, και είναι ίσως η μοναδική διανομή στην οποία το Gnome 3 δουλεύει τέλεια!


Εκτός βέβαια από το υπέροχο Gnome 3 το Fedora 15 ενσωματώνει πολλά νέα χαρακτηριστικά όπως το
IcedTea-Web 1.0, το KDE 4.6, το LibreOffice
(δείτε περισσότερα)
και πολλά άλλα νέα πράγματα που το καθιστούν το αδιαμφισβήτητα το καλύτερο Fedora που έχει κυκλοφορήσει ποτέ.

Προσωπικά χρησιμοποιώ το Fedora 15 (στην beta έκδοσή του) εδώ και αρκετό καιρό και με τα μάτια ενός απλού χρήστη έχω μόνο μια λέξη να πω: Απίθανο!!
Παρότι είναι σε beta έκδοση δεν αντιμετώπισα κανένα «παιδικό» πρόβλημα που συνηθίζεται σε άλλες διανομές. Το Fedora 15 μαζί με το Gnome 3 είναι σταθερά σαν βράχος κάτι που ούτε εγώ το περίμενα!
Το Gnome 3 είναι ένα πάρα πολύ μοντέρνο γραφικό περιβάλλον που κάνει το Gnome 2, το kde ακόμα και το Mac να φαίνεται ξεπερασμένο και παλιομοδίτικο μπροστά του.
Δεν είναι λοιπόν καθόλου παράξενο που αναμένεται να πλησιάσει το ubuntu, το οποίο μετρίασε σε εντυπώσεις παρουσιάζοντας ένα εξελιγμένο Gnome 2, το unity, όπως είχαμε επισημάνει και σε παλαιότερο άρθρο.

Στο oserena έχουμε ήδη ετοιμάσει αρκετούς οδηγούς για την προσαρμογή σας στο νέο Fedora και στο Gnome 3, οπότε έχετε πολύ υλικό να διαβάσετε ώστε να σας ανοίξει ακόμα περισσότερο η όρεξη για την υπέροχη αυτή διανομή που θα είναι διαθέσιμη για download αύριο από εδώ


Οδηγοί για το Fedora:

Ο απόλυτος οδηγός για να εξοικιωθείτε με την νέα σας διανομή
Ξεκινώντας το Linux με το Fedora (Μέρος 1ο)

Ξεκινώντας το Linux με το Fedora (Μέρος 2ο)

Ξεκινώντας το Linux με το Fedora (Μέρος 3ο)

Ξεκινώντας το Linux με το Fedora (Μέρος 4ο)


Οδηγοί για το Gnome 3

Gnome 3 in Fedora

Gnome 3 Μπερδευτήκατε; (Μέρος 1ο)

Gnome 3 Μπερδευτήκατε; (Μέρος 2ο)

Αλλαγή θέματος στο Gnome 3

Το καλύτερο chat που κάνατε ποτέ


Όπως βλέπετε είμαστε για ακόμα μια φορά πολύ οργανωμένοι έτοιμοι να υποδεχτούμε μια μοναδική διανομή με τον τρόπο που της αξίζει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Phet – εικονικά πειράματα ανοικτού κώδικα

Fedora Weekend [18-19 Οκτωβρίου]

Εγκατάσταση CUDA για GPU υποστήριξη στο Tensorflow