Gnome 3 | Το καλύτερο chat που κάνατε ποτέ!




Σε προηγούμενο άρθρο αναλύοντας τις ικανότητες του νέου gnome 3 αναφέραμε και την δυνατότητα ενός διαφορετικού μέχρι πρότινος τρόπου συνομιλίας (instant messaging).
Το gnome 3 συνεργάζεται άριστα με το empathy (την προεπιλεγμένη chat εφαρμογή στις περισσότερες διανομές), με σκοπό να προσφέρει μια εντελώς διαφορετική και πρωτοποριακή εμπειρία συνομιλίας.

Το empathy είναι ίσως η καλύτερη εφαρμογή για chat. Μπορείτε να προσθέσετε ταυτόχρονα λογαριασμούς από πάρα πολλές υπηρεσίες, όπως facebook, msn κτλ, ώστε να τα έχετε όλα μαζί και μην χρειάζεται να χρησιμοποιείτε πολλά
προγράμματα ούτε να έχετε τέτοιες ιστοσελίδες ανοιχτές.


Ο συνηθισμένος τρόπος συνομιλίας μέσω του empathy ήταν ο κλασικός. Μέσα από την εφαρμογή αυτή καθ' αυτή δηλαδή. Σε ένα παράθυρο βλέπατε τους συνδεδεμένους φίλους σας από τις υπηρεσίες που συμμετέχετε και με διπλό κλικ στον κάθε φίλο άνοιγε ένα άλλο παράθυρο στο οποίο μπορούσατε να μιλάτε κανονικά.

Αυτό ισχύει και το gnome 3 μόνο που υπάρχει και μια επιπλέον δυνατότητα: Η συνομιλία μέσω του ίδιου του gnome, όχι μέσω του empathy.
Τι εννοώ;
Κάθε φορά που θα δέχεστε ένα μήνυμα το σύστημα ειδοποιήσεων του gnome 3 όχι μόνο θα σας ειδοποιεί για το μήνυμα, αλλά θα σας επιτρέπει να συνεχίσετε την συνομιλία μέσω αυτού, χωρίς να χρειαστείτε να μεταφερθείτε στο empathy.
Κάπως έτσι δηλαδή.


Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και την κριμένη κάτω μπάρα του gnome 3 (πηγαίνοντας το ποντίκι στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης). Εκεί θα μπορείτε να δείτε όλες τις ανοιχτές συνομιλίες και να τις συνεχίσετε από, χωρίς να αποσπάστε από την εργασία σας, αλλάζοντας συνεχώς παράθυρα ή desktops!


Το σύστημα αυτό είναι σίγουρο ότι θα δώσει μια ξεχωριστή ομορφιά στην συνομιλία σας, εντυπωσιάζοντας τους χρήστες άλλων λειτουργικών συστημάτων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Phet – εικονικά πειράματα ανοικτού κώδικα

Αλλαγές στις αναβαθμίσεις του fedora

Εγκατάσταση CUDA για GPU υποστήριξη στο Tensorflow