Καλησπέρα και καλό καλοκαίρι σε όλους!! Οι ζέστες έχουν έρθει για τα καλά και η κατάσταση είναι αποπνιχτική ειδικά για όσους δεν έχουν κλι...

Αλλαγή φόντο στην login screen στο Gnome 3


Καλησπέρα και καλό καλοκαίρι σε όλους!!


Οι ζέστες έχουν έρθει για τα καλά και η κατάσταση είναι αποπνιχτική ειδικά για όσους δεν έχουν κλιματιστικό όπως εγώ! Και τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για όσους κάνουν καλοκαιρινά μαθήματα προετοιμασίας για τις πανελλαδικές πάλι όπως εγώ!

Μιας και τα πράγματα ηρέμησαν λιγάκι σήμερα και οι διακοπές μόλις ξεκινούν πάμε για ένα gnome 3 tip. Είχαμε αρκετό καιρό να δείξουμε gnome 3 tip και ελπίζουμε να σας έλειψαν!
Θα δούμε λοιπόν έναν τρόπο για να αλλάξουμε το φόντο που βλέπουμε στην login screen. Ο τρόπος για να αλλάξουμε φόντο στην επιφάνεια εργασίας μας να είναι προφανής. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και με το φόντο της login screen που σε όλους τους χρήστες του Gnome 3 είναι κάπως έτσι:

Υπάρχουν διάφορα γραφικά προγράμματα που προσπαθούν να πετύχουν με εύκολο τρόπο αυτό που θέλουμε, αλλά δεν τα καταφέρνουν πάντα.


Έτσι το περιβάλλον τερματικού αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ο καλύτερος και πιο αξιόπιστος τρόπος για να πειράξουμε το σύστημά μας!


Αρχικά πρέπει να ανοίξουμε τον ναυτίλο ως υπερχρήστες (root)


Αυτό το επιτυγχάνουμε δίνοντας σε ένα τερματικό
sudo nautilus
αν έχουμε στήσει το sudo (δείτε πως)


και δίνοντας τον κανονικό κωδικό μας


αλλιώς


δίνουμε πρώτα


su


τον root κωδικό μας και έπειτα


sudo nautilus

Από τον ναυτίλο λοιπόν μεταφερόμαστε στον φάκελο usr/share/backgrounds και αντιγράφουμε την εικόνα που θέλουμε σε αυτή ακριβώς τη θέση.Στην συνέχεια δίνουμε με την σειρά τις παρακάτω εντολές σε ένα νέο τερματικό:


su -

και τον root κωδικό μας


su - gdm -s /bin/bash

 `dbus-launch | sed "s/^/export /"`

 GSETTINGS_BACKEND=dconf gsettings set org.gnome.desktop.background picture-uri "file:///usr/share/backgrounds/FILE.JPG"

 όπου FILE βάζουμε το ακριβές όνομα της φωτογραφίας

 που θέλουμε να βάλουμε για φόντο και μεταφέραμε στην φάκελο usr/share/backgrounds

Κάνοντας logout λοιπόν θα έχουμε το νέο μας φόντο!!

0 σχόλια: