Τα διαθέσιμα extensions για το gnome shell αυξάνονται μέρα με την μέρα! Πλέον το Gnome 3, όπως συνέβαινε και στο Gnome 2, διαφέρει από υπολ...

Το logo της διανομής μας στο μενού activites του Gnome 3


Τα διαθέσιμα extensions για το gnome shell αυξάνονται μέρα με την μέρα! Πλέον το Gnome 3, όπως συνέβαινε και στο Gnome 2, διαφέρει από υπολογιστή σε υπολογιστή χάρη στην εκπληκτική δουλειά που κάνουν οι προγραμματιστές του!
Σε αυτό τον οδηγό θα δούμε το πως θα δώσουμε ζωή σε αυτό το «μοναχικό» activities που βρίσκεται πάνω αριστερά της οθόνης μας, κάνοντάς μας να φανερώνει την διανομή που χρησιμοποιούμε!
Όπως καταλαβαίνεται αυτό θα γίνει με την βοήθεια ενός extension που ακούει στο όνομα ActivitiesButton extension.


Προσθήκη του Logo δίπλα στο activities


Το κατεβάζουμε από εδώ

Η διαδικασία εγκατάστασής του δεν διαφέρει από τα άλλα extensions.
Αποσυμπιέζουμε το αρχείο που κατέβηκε και το μεταφέρουμε στον φάκελο ~/.local/share/gnome-shell/extensions
Για να ανοίξουμε αυτό τον φάκελο απευθείας χωρίς να ψάχνουμε στους υποφακέλους της διανομής μας μπορούμε να τον ανοίξουμε δίνοντας απλά σε ένα τερματικόnautilus ~/.local/share/gnome-shell/extensions

Εκεί κάνουμε επικόλληση τον φάκελο που αποσυμπιέσαμε νωρίτερα.
Κάνουμε επανεκκίνηση στο shell πατώντας Alt+F2 και δίνοντας r ή restart και το extension πλέον θα δουλεύει και θα μοιάζει κάπως έτσι:


Σε όποια διανομή και αν το βάλετε θα εμφανίσει το logo του Fedora. Αν δεν χρησιμοποιείτε Fedora μπορείτε να βάλετε το logo της δικής σας διανομής εύκολο.
Ανοίγετε το αρχείο
extension.js
που βρίσκεται μέσα στον φάκελο που βάλαμε στο ~/.local/share/gnome-shell/extensions
Εκεί στην γραμμή 24 αλλάζουμε το “fedora-logo-icon” με "distributor-logo"


Προσθήκη του Logo και αφαίρεση του activities

Αν θέλουμε να έχουμε μόνο το logo της διανομής μας ανοίγουμε ξανά το extension.js και μπροστά από την γραμμή 30 ( box.add_actor(label);) βάζουμε δύο slash (//).
Τώρα τα πράγματα θα μοιάζουν κάπως έτσι:

0 σχόλια: