[σκέψεις & συναισθήματα] Όταν δεις τον κόσμο διαφορετικά... (offtopic)







Μετά από έναν χρόνο γεμάτο ταλαιπωρία, εκπλήξεις, απρόσμενα και πολύ διάβασμα η φετινή σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι πλέον παρελθόν. Καλά καταλάβατε! Φέτος ήμουν ένας από τους υποψήφιους που τράβηξαν το λούκι των πανελλαδικών εξετάσεων και νιώθω απόλυτα ανακουφισμένος που τελείωσαν.
Έτσι λοιπόν ένιωσα την ανάγκη, μετά από τόσο καιρό απουσίας από την συγγραφή, να φτιάξω αυτό το άρθρο με σκοπό απλώς να εκφράσω όλα αυτά που έχω μέσα μου για διάφορα πράγματα που με βασανίζουν, με προβληματίζουν, με χαροποιούν ή με κάνουν να βλέπω τον κόσμο διαφορετικά.



Περί...πανελλαδικών εξετάσεων
Ωραία εμπειρία οι πανελλαδικές εξετάσεις, αν και η κατάντια του ελληνικού κράτος κατάφερε να αντικατοπτριστεί για άλλη μία φορά σε αυτές. Άκυρα θέματα στην φυσική, χωρίς καμία διαβάθμιση και «ακατάλληλα για πανελλαδικές εξετάσεις», όπως ανακοινώθηκε. Οι διευκρινήσεις ερχόντουσαν «βροχή» σχεδόν σε κάθε μάθημα, ενώ αλλού υπήρχαν ασάφειες που δεν διευκρινίστηκαν ποτέ (πχ. ΑΕΠΠ). Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούν έστω και για μία φορά να φτιάξουν θέματα που να είναι επιστημονικά ορθά και ακριβή. Στις εξετάσεις αυτές «παίζεται» το μέλλον μας και είναι ανεπίτρεπτο να κυριαρχεί η προχειρότητα και μάλιστα σε όλο της το μεγαλείο.
Και ας μην ξεχνάμε τον απαράδεχτο τρόπο με τον οποίο εξετάζονται κάποια μαθήματα, όπως το ΑΟΔΕ (αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων) , όπου να αναγκαζόμαστε να μάθουμε απ' έξω και κατά λέξη ολόκληρα βιβλία για να διαπιστώσουμε τελικά ποιος είναι ο καλύτερος παπαγάλος.



Περί...εκπαιδευτικού συστήματος
Δεν θα αναφερθώ εκτενώς σε αυτό το θέμα. Το μόνο που θέλω να τονίζω είναι πως πλέον το ελληνικό σχολείο είναι ένα μέρος υποκρισίας και άσκοπης σπατάλης του πολύτιμού μας χρόνου. Δυστυχώς, το ελληνικό σχολείο δεν μπορεί να βοηθήσει παρά ελάχιστα (και αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις), τις προσπάθειες των υποψηφίων. Δεν είναι τυχαίο που όλοι μας φτάνουμε στο όριο των απουσιών έτσι ώστε να διαβάσουμε και να κάνουμε τα μαθήματά μας.
(Τροφή για σκέψη!)








Περί...Linux
Η «αποχή»ενός χρόνου από την παρακολούθηση των εξελίξεων στον χώρο του Linux είναι ικανή να σε κάνει να αντιληφθείς το μεγαλείο των κοινοτήτων και όσων εμπλέκονται με το ελεύθερο λογισμικό.
Μέσα σε αυτόν το χρόνο όλος ο κόσμος του Linux εξελίχθηκε ακόμα περισσότερο αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως όταν κάτι γίνεται με αγάπη και αφοσίωση μοιάζει αήττητο.





Περί...OSARENA
Την χρονιά ήμουν απλός παρατηρητής του αγαπημένου μας site. Διαπιστώνω ότι συνεχώς εξελίσσεται και γίνεται καλύτερο και πιστεύω πως έχουμε πολύ μέλλον και πολλά πράγματα ακόμα για να δείξουμε.
Αυτό που με προβλημάτισε είναι κάποιες επιθέσεις που δέχτηκε το site, μένοντας κλειστό για κάποιες ώρες αρκετές φορές. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ποιος χρήστης υπολογιστών θέλει να βλάψει ένα site για το ελεύθερο λογισμικό. Ποιος μπορεί να είναι κατά των ανοιχτών κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού και της εθελοντικής δουλειάς που γίνεται στο OSARENA (η οποία είναι επαγγελματικών προδιαγραφών) ;
( Ξανά τροφή για σκέψη!)



Περί...έρωτα

Εντάξει, νομίζω πως τώρα φτάσαμε στο προκείμενο. Είναι αυτό που λένε «να μου σου συμβεί», ή το «μακριά από μας». Όχι πάντα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ήταν ακριβώς έτσι. Είναι όταν προσπαθείς να συγκεντρωθείς σε αυτό που κάνεις, μα κάτι τέτοιο είναι τόσο απίθανο που δεν σε προβληματίζει καθόλου το ότι στέκεσαι σαν χαζός κοιτώντας το υπερπέραν. Είναι όταν βλέπεις την ομορφιά στο οτιδήποτε γύρω σου, και αισθάνεσαι πως οτιδήποτε άλλο είναι τόσο μικρό και τόσο ασήμαντο. Είναι όταν αισθάνεσαι συναισθήματα που δεν πίστευες πως υπήρχαν, τόσο ευχάριστα όσο και δυσάρεστα. Όταν έχεις ένα κόμπο στο στομάχι όταν την αναμένεις και ένα κενό όταν σου λείπει.
Παρόλο που το συναίσθημα αυτό σε κάνει αυτομάτως πιο ευάλωτο και πιο αδύναμο, δεν θες να το χάσεις για κανέναν λόγο.








Ένα ακόμα καλοκαίρι ξεκινά!!
Βγείτε έξω και διασκεδάστε αψηφώντας τα προβλήματα!
Για να περάσετε καλά θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας τους ανθρώπους που αγαπάτε και όχι χρήματα!!
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!  

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Phet – εικονικά πειράματα ανοικτού κώδικα

Αλλαγές στις αναβαθμίσεις του fedora

Εγκατάσταση CUDA για GPU υποστήριξη στο Tensorflow