«Επιμόρφωση» για το ΕΛ/ΛΑΚ στο ΓΕΛ Ασκληπιείου





Στις 26 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επιμόρφωση των καθηγητών Γενικού Λυκείου Ασκληπιείου ( Δήμος Επιδαύρου )  σχετικά το ελεύθερο λογισμικό και ιδιαίτερα με την διανομή Linux, Fedora.

Το event αυτό περιλάμβανε παρουσίαση για το τι είναι το ελεύθερο λογισμικό   ποια είναι η σημασία του  και γιατί είναι αναγκαία η ύπαρξή του στην εκπαίδευση και φυσικά μία «ξενάγηση» στο γραφικό περιβάλλον του Fedora 17 (Gnome 3), τονίζοντας ότι δεν είναι το μοναδικό.

Την παρουσίαση αυτή μπορείτε να την κατεβάσετε από Εδώ.

Οι καθηγητές έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, κάνοντας πολλές εύστοχες ερωτήσεις σχετικά με αυτά που έβλεπαν. 
Είδαν επίσης πολύ θετικά την υιοθέτηση του Linux  στο σχολείο μας, αλλά και στους δικούς τους υπολογιστές, διαπιστώνοντας και οι ίδιοι τα πλεονεκτήματά του.

Οι περισσότεροι πήραν και από ένα DVD του Fedora 17, τα οποία μου είχε στείλει η κοινότητα γι αυτό τον σκοπό.



 Η παρουσίαση αυτή έγινε με αφορμή ένα laptop το οποίο δώρησε κάποιος στο σχολείο μας, το οποίο είχε προεγκατεστημένη την διανομή SUSE 11. Όταν μου το έδειξαν μου πρότειναν να τους κάνω και μια παρουσίαση πάνω σε αυτό. Έτσι και έγινε, αφού πρώτα εγκατέστησα στο laptop αυτό το Fedora 17 και όλες τις απαραίτητες για ένα σχολείο εφαρμογές.


Πιστεύω ότι τα πήγα πάρα πολύ καλά και είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστούν τέτοιες προσπάθειες από όλες τις κοινότητες!

Τα σχολεία είναι ο κυριότερος χώρος στον οποίο πρέπει να εστιάσουν οι κοινότητές μας για την εξάπλωση του ελεύθερου λογισμικού, καθώς είναι απαράδεχτο τα σχολεία να λειτουργούν ως μέσω εξάπλωσης των προϊόντων διάφορων εταιριών.

Φωτογραφίες σύντομα!!








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Phet – εικονικά πειράματα ανοικτού κώδικα

Fedora Weekend [18-19 Οκτωβρίου]

Εγκατάσταση CUDA για GPU υποστήριξη στο Tensorflow