Το τερματικό ή γραμμή εντολών είναι ένα εργαλείο που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε τις εντολές του bash, ακόμα και όταν χρησιμοποιούμ...

Moc – Μουσική από το τερματικό!


Το τερματικό ή γραμμή εντολών είναι ένα εργαλείο που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε τις εντολές του bash, ακόμα και όταν χρησιμοποιούμε κάποιο γραφικό περιβάλλον στο Linux μας.
 Το Moc είναι μια εφαρμογή η οποία μας επιτρέπει να αναπαράγουμε μουσική μέσα από το τερματικό. Θα μου πείτε, για ποιόν λόγο να το κάνουμε αυτό. Δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος, απλώς ίσως για να δείχνουμε λίγο πιο geek στους φίλους μας! Για Fedora θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε τα παρακάτω RPM πακέτα με την αντίστοιχη σειρά

 librcd-0.1.13-0.fc17.i686.rpm
 librcd-devel-0.1.13-0.fc17.i686.rpm
librcc-0.2.9-0.fc17.i686.rpm
 librcc-devel-0.2.9-0.fc17.i686.rpm
moc-2.4.4-2.fc17.i686.rpm

 Τα πακέτα αυτά θα τα βρείτε στην σελίδα του moc (δείτε τα) και θα τα επιλέξετε ανάλογα με την αρχιτεκτονική του επεξεργαστή σας και την έκδοση του Fedora σας.

 Αφού ολοκληρώσετε την εγκατάσταση θα ανοίξετε ένα τερματικό και θα δώσετε

mocp
ώστε να ξεκινήσει.

  


Από την αριστερή λίστα θα μπορείτε να μετακινήστε στους καταλόγους του συστήματός σας και πολύ απλά πατώντας enter να ξεκινάτε την αναπαραγωγή των τραγουδιών. Μπορείτε τέλος να δημιουργήσετε playlists.


   

0 σχόλια: