Nvidia | Ενεργοποίηση 3D υποστήριξης στο Fedora




Οι κάρτες γραφικών Nvidia έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τις διάφορες κοινότητες ελεύθερου λογισμικού, λόγω της όχι και τόσο καλής συμπεριφοράς τους στις διανομές Linux. Παρ' όλα αυτά πάντα υπάρχει τρόπος για την πλήρη αξιοποίηση της κάρτας σας.  





 Στο Fedora, αν χρησιμοποιείται κάποια Nvidia κάρτα γραφικών είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίζεται κάποιο πρόβλημα μετά την εγκατάσταση. Το πρόβλημα αυτό έχει να κάνει με τα γραφικά.

Δηλαδή, στο gnome shell για παράδειγμα θα υπάρχει μια καθυστέρηση από την στιγμή που πατήσετε το Activities μέχρι την στιγμή που θα εμφανιστούν οι ανοιχτές εφαρμογές, τα παράθυρα δεν θα κινούνται με ευκολία και γενικά θα υπάρχει μια ενοχλητική καθυστέρηση σε ότι και να κάνετε.

 Αν αντιμετωπίζετε κάτι τέτοιο τότε σχεδόν σίγουρα οφείλεται στο ότι δεν είναι ενεργοποιημένη η 3D υποστήριξη. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες διανομές (όπως για παράδειγμα το ubuntu), δεν θα δείτε καμιά ειδοποίηση από το σύστημα που θα σας καθοδηγήσει στην εγκατάσταση των οδηγών, αλλά θα πρέπει να το κάνετε μόνοι σας. Η διαδικασία όμως είναι πάρα πολύ απλή! Ανοίξτε ένα τερματικό και δώστε:  

su -
και στην συνέχεια τον root κωδικό σας, ώστε να γίνεται υπερχρήστες. Εγκαταστήστε τους οδηγούς δίνοντας:

yum install kmod-nvidia
 
Ρυθμίστε τον kernel δίνοντας:

 new-kernel-pkg --mkinitrd --dracut --update $(rpm -q --queryformat="%{version}-%{release}.%{arch}\n" kernel | tail -n 1)

Και τέλος κάντε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας δίνοντας: 

reboot
 
  Αυτό ήταν!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Phet – εικονικά πειράματα ανοικτού κώδικα

Από ΓΛΩΣΣΑ ( Γ' Λυκείου ) σε BASH

Εγκατάσταση CUDA για GPU υποστήριξη στο Tensorflow