Fedora 18 Beta...It's here


Μετά από τις πολλές καθυστερήσεις επιτέλους η beta έκδοση του νέου Fedora είναι εδώ!! Είναι η πρώτη δοκιμαστική έκδοση που συγκεντρώνει όλα τα νέα στοιχεία του νέου Fedora που μας έρχεται στις αρχές του νέου έτους. Βρίσκεται όπως πάντα στην αιχμή της τεχνολογίας ενσωματώνοντας ότι πιο καινούριο τεχνολογικά υπάρχει στον κόσμο του Linux και του ελεύθερου λογισμικού.


Τα πιο ΗΟΤ νέα feautures




Η νέα έκδοση της διανομής φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά που θα συναρπάσουν.


  gnome 3.6....







 
Η νέα έκδοση του Gnome είναι αρκετά βελτιωμένη με αλλαγές εμφάνισης στο activities menu, νέα lock screen και νέες εφαρμογές όπως το clock και το calendar. Επίσης όλο και περισσότερες εφαρμογές σχεδιάζονται πάνω στο μοτίβο του gnome, όπως ο διαχειριστής αρχείων, ναυτίλος.
 
  


anaconda installer...





  Ο νέος installer του fedora, ο οποίος ήταν και ο κύριος λόγος της καθυστέρησής του είναι πια έτοιμος!

Όταν προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε το νέο Fedora θα βρεθείτε σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον αρκετά διαφορετικό από το συνηθισμένο. Be beautiful!!

 Network Team driver Το οποίο επιτρέπει πολλά διαδικτυακά περιβάλλοντα για ομαδικές εργασίες


 Νέες εκδόσεις σε όλα τα γραφικά περιβάλλοντα KDE 4.9, XFCE 4.10 Sugar 0.98 και το Mate Desktop που κάνει ντεμπούτο στο fedora.


DNF Ο νέος διαχειριστής πακέτων θα υπάρχει σαν επιλογή στο νέο Fedora. Μπορείτε να δείτε περισσότερα γι αυτόν εδώ.   και πολλά ακόμα...  

I want it....(η διαδικασία αναβάθμισης που περιγράφεται παρακάτω δεν είναι πλέον δυνατή στο Fedora, οπότε μην προσπαθήσετε να κάνετε έτσι την αναβάθμιση γιατί θα προκύψει σφάλμα. Σε νέο άρθρο θα παρουσιαστεί ο νέος τρόπος).

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το νέο Fedora μπορείτε να το κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του και να το κάψετε σε ένα cd/dvd ή να το γράψετε σε ένα φλασάκι.  
Αν έχετε ήδη κάποια έκδοση του Fedora στον υπολογιστή σας, μπορείτε να κάνετε upgrade χρησιμοποιώντας το preupgrade.
Αρχικά εγκαταστήστε το δίνοντας ως root σε ένα τερματικό: yum install preupgrade Μετά δώστε το όνομά του ξανά στο τερματικό. Αν πατήσετε τικ στο «display unstable test releases» θα εμφανίζεται πλέον η beta, την οποίο την εγκαταστείτε πατώντας Apply.  

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τονίζουμε πως η έκδοση αυτή είναι ακόμα δοκιμαστική και δεν συνίσταται η χρήση του σε παραγωγικό υπολογιστή.

But if you can't wait.....do it :)    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Phet – εικονικά πειράματα ανοικτού κώδικα

Από ΓΛΩΣΣΑ ( Γ' Λυκείου ) σε BASH

Fedora Weekend [18-19 Οκτωβρίου]