Fedora 18 - 7 Γραφικά Περιβάλλοντα για όλα τα γούστα!



Tο Fedora 18 είναι πλέον γεγονός και η στιγμή για να το φέρουμε στα μέτρα μας μόλις έφτασε! Το νέο Fedora περιλαμβάνει όχι, ένα ούτε δύο, αλλά 7 γραφικά περιβάλλοντα ικανά να καλύψουν τις ανάγκες, τις συνήθειες και τα γούστα κάθε χρήστη!


 Gnome 3.6.2


 To Gnome 3.6 είναι το βασικό γραφικό περιβάλλον που βρίσκεται στην Default έκδοση του Fedora. Εντυπωσιακό, όμορφο και χρηστικό όπως το έχουμε συνηθίσει .
new lock screen gnome 3
  
KDE 4.9

Μεγάλο βάρος δόθηκε στο νέο KDE, το οποίο ενσωματώνεται αρμονικά γιαάλλη μια φορά στο Fedora.    

f18-kde-620x

Cinnamon



Tο Cinnamon πρόκειται για ένα fork του Gnome 3, το οποίο συνδέει αρμονικά την συνήθεια του παρελθόντος με τις καινοτομίες του σήμερα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο και μεγάλης δυνατότητας παραμετροποίησης γραφικό περιβάλλον, το οποίο αρχικά σχεδιάστηκε από την κοινότητα του Linux Mint, αλλά ήδη γνωρίζει δόξα και σε άλλες διανομές.   

XFCE  4.10 

Το ΧFCE πάντα κατέχει μια πολύ σημαντική θέση στο Fedora. Πρόκειται για ένα γραφικό περιβάλλον που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα και είναι ίσως ότι πιο ιδανικό για να κάνετε τον παλιό σας υπολογιστή να «πετάει»! Οι δυνατότητες παραμετροποίησής του είναι απεριόριστες! 
   
Screenshot - 01082013 - 02:41:49 PM

 LXDE 

 Το LXDE όπως πάντα βρίσκεται μαζί με το Fedora. Ελαφρύ και σταθερό, ικανό να αναγεννήσει το παλιό σας hardware

LXDE_Fedora12    
Mate Desktop 

MATE-Fusion

 Η προσθήκη του Mate στο Fedora ήταν κάτι που δημιούργησε ενθουσιασμό στους φίλους του κλασικού Gnome 2. Tο Μate είναι ένα fork του Gnome 2, για όσους το νοστάλγησαν ή για όσους δεν βρήκαν κάποιο εξ' ίσου χρηστικό και φιλικό! Το Mate είναι όπως τον «παλιό καλό καιρό», πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε ένα desktop από τα παλιά, με όλα τα εντπυπωσιακά στοιχεία που το συνόδευαν (πχ Compiz).    

 Sugar 0.98

Πριν λίγα χρόνια για το πολύ γνωστό project, one laptop per child δημιουργήθηκε ένα γραφικό περιβάλλον με το όνομα sugar! Το γραφικό περιβάλλον αυτό είναι διαθέσιμο στο Fedora και είναι ιδανικό αν ο υπολογιστής προορίζεται για χρήστη μικρής ηλικίας.    

2118896307_38bdb16f3e

Όπως μπορείτε να καταλάβετε οι επιλογές για το πως θα είναι το Fedora σας είναι πάρα πολλές!!

Πώς θα τα αποκτήσω?

  • Κατά την διαδικασία εγκατάστασης ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το γραφικό περιβάλλον το οποίο θέλει να συμπεριλάβει στο Fedora του.
Screenshot from 2013-01-18 01:33:35  
Screenshot from 2013-01-18 01:33:20
  • Μέσω των SPINS. Έτοιμες εκδόσεις του Fedora με το γραφικό περιβάλλον και τις εφαρμογές που σας ταιριάζουν.
  • Ή όλα μαζί!!

Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα να έχετε όσα γραφικά περιβάλλοντα θέλετε σε μία εγκατάσταση και να επιλέγεται πιο θα χρησιμοποιήσετε σε κάθε login.   Για να εγκαταστήσουμε ένα νέο γραφικό περιβάλλον θα χρησιμοποιήσουμε τα groups. Αρκεί λοιπόν να δώσουμε σε ένα τερματικό:
su -c "yum grouinstall name"
Για παράδειγμα αν θέλουμε το Mate θα δώσουμε
su -c "yum groupinstall MATE"
 
images

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Phet – εικονικά πειράματα ανοικτού κώδικα

Από ΓΛΩΣΣΑ ( Γ' Λυκείου ) σε BASH

Fedora Weekend [18-19 Οκτωβρίου]