Fedora Activity Day 2013 - Να είστε όλοι εκεί

Θέλετε να εγκαταστήσετε το Fedora στον υπολογιστή σας, έχετε απορίες; Θέλετε να μάθετε τα πάντα για  το Fedora; Θέλετε να συνεισφέρετε σε ένα από τα μεγαλύτερα projects ελεύθερου λογισμικού στον πλανήτη;


Τότε το Fedora Activity Day είναι ο κατάλληλος προορισμός για το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, αν βρίσκεστε στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη.  

 poster.FINAL
Πρόκειται για μία μέρα αφιερωμένη στο Fedora, όπου όλα τα μέλη της ελληνικής του κοινότητας, συναντιούνται με σκοπό να παρουσιάσουν τις ευκολίες και την απλότητα της διανομής, να γιορτάσουν την νέα έκδοση,  να βοηθήσουν τον  οποιονδήποτε και φυσικά να συνεισφέρουν σε αυτό.


 Η μέρα χωρίζεται σε δύο ενότητες.

 Στην πρώτη θα παρουσιαστεί το Fedora Project τόσο σαν λειτουργικό σύστημα, όσο και σαν κοινότητα μιας και είναι το χαρακτηριστικό που το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα λειτουργικά ελεύθερου λογισμικού. Στη συνέχεια θα γίνει εκτενέστατη αναφορά στην ολοκαίνουργια έκδοση 18 του Fedora με όλες τις καινοτομίες που ενσωματώνει.


 Στην δεύτερη ενότητα η κοινότητα του Fedora θα μας ξεναγήσει στα ενδότερα του λειτουργικού συστήματος αποκαλύπτοντας όλα τα μυστικά σχετικά με το πως μπορούμε να πειράξουμε (ελληνιστή: χακάρουμε), να προσαρμόσουμε ή ακόμα και να δημιουργήσουμε πάνω στην αγαπημένη μας διανομή. Φυσικά ο μόνος περιορισμός είναι η φαντασία μας.  


fedora18beta

 Σας περιμένουμε λοιπόν να γνωριστούμε, να γνωρίσετε την αγαπημένη μας διανομή, να σας βοηθήσουμε να την εγκαταστήσετε και να λύσουμε οποιαδήποτε απορία και αν έχετε.    


 Το φετινό Fedora Activity Day θα πραγματοποιηθεί παράλληλα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 12 το μεσημέρι.

Στην Αθήνα θα λάβει χώρα στο hackerspace ενώ στην Θεσσαλονίκη στο  Τμήμα Μεταπτυχιακών Φοιτητών Πληροφορικής ΑΠΘ με διεύθυνση Εθνικής Αντιστάσεως 16, Καλαμαρια, δεύτερος όροφος. (δίπλα στο κέντρο διασκέδασης Casual Living).    


 Αναλυτικό πρόγραμμα:

Αθήνα

12:00 -  Introduction to the Fedora Project, Δημήτρης Γλάρος
 12:10 - What's new on Fedora 18, Δημήτρης Γλάρος
 12:30 - RPM packaging workshop, Νίκος Ρούσσος
 13:00 - Διάλειμμα για φαγητό
 13:30 - 16:00 Hacking session (Installation, Raspberry PI Fedora Remix, Packaging, Fedora Greek EDU Remix, F19 Translation) 

Θεσσαλονίκη

12:00 - Introduction to Fedora Project (what/why). Fedora 18 new features, Χρήστος Μπαχαράκης 12:15 - Fedora Project as a community. How to contribute, why to contribute, Χρήστος Μπαχαράκης, Γιάννης Κωνσταντινίδης
 12:30 - Greek Fedora EDU remix - Open source in education, Γιάννης Κωνσταντινίδης
 13:15 - Διάλειμμα για φαγητό
 13:45 - 16:00 Hacking session (Installation, Raspberry PI Fedora Remix, Packaging, Fedora Greek EDU Remix, F19 Translation)


  Σας περιμένουμε!  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Phet – εικονικά πειράματα ανοικτού κώδικα

Fedora Weekend [18-19 Οκτωβρίου]

Εγκατάσταση CUDA για GPU υποστήριξη στο Tensorflow