Πείτε την αλήθεια! Σας έχουν λείψει οι στιγμές όπου οι φίλοι σας έμεναν άφωνοι καθώς τους δείχνατε τα απίστευτα διαδραστικά εφέ που μπορού...

Το παλιό καλό Compiz στο ΧFCE του Fedora

Πείτε την αλήθεια!
Σας έχουν λείψει οι στιγμές όπου οι φίλοι σας έμεναν άφωνοι καθώς τους δείχνατε τα απίστευτα διαδραστικά εφέ που μπορούσατε να πραγματοποιήσετε με το Linux pc σας. Παράθυρα που καίγονται ή γίνονται σαΐτα, κύβος για τις διαφορετικές επιφάνειες εργασίας, παράθυρα που κυμάτιζαν όταν τα κουνούσατε, ήταν μόνο ελάχιστα από τα εφέ που προσέφερε το compiz.Με την έλευση του Gnome 3, το compiz έχασε αρκετή δημοσιότητα, επειδή το κύριο γραφικό περιβάλλον που χρησιμοποιούνταν ήταν το Gnome 2.x. Η νέα μεγάλη έκδοση του Gnome προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία χρήσης, στην οποία δεν μπορεί να υπάρχει και το compiz (τουλάχιστον όταν χρησιμοποιούμε το Gnome Shell).Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το compiz σήμερα είτε από το Gnome 3 χωρίς το shell, είτε από το Mate, είτε από το XFCE.
Εδώ θα δούμε την τελευταία περίπτωση.

Εγκατάσταση XFCE

Αν δεν έχετε το XFCE στον υπολογιστή σας μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα δίνοντας από ένα τερματικό:

su -c "yum groupinstall XFCE"

Με αυτό τον τρόπο δεν θα χάσετε προφανώς το βασικό σας γραφικό περιβάλλον, μιας και θα μπορείτε εύκολα να διαλέξετε σε ποιο θέλετε να κάνετε login στην login screen σε κάθε boot! 

Εγκατάσταση Compiz 

Για το Compiz και το Emerald (το οποίο προσφέρει διαφορετικά θέματα για το xfce) αρκεί να δώσετε:

su-c 'yum install -y compiz-xfce libcompizconfig emerald-themes-* ccsm compiz-plugins-main compiz-plugins-extra compiz-manager fusion-icon'

Για να το εκκινήσετε πηγαίνετε στο "XFCE" menu > Accessories  > Compiz XFCE Emerald

Όλες οι ρυθμίσεις για τα εφέ του compiz βρίσκονται στο "XFCE" menu > Settings > CompizConfig Settings Manager, ενώ ο διαχειριστής θεμάτων Emerald στο "XFCE" menu > Settings > Emerald Theme Manager. 
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι! :P Κάπως έτσι! 

0 σχόλια: