Gnome 3.6 | To Gnome γίνεται ακόμα καλύτερο



Το Gnome 3.6 πρόκειται για την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του γραφικού περιβάλλοντος Gnome, η οποία θα μας έρθει σε λίγο καιρό και μάλιστα θα κοσμεί πολλές νέες εκδόσεις διανομών, όπως το Fedora 18.
Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές που αφορούν κυρίως την εμφάνιση των Δραστηριοτήτων, το σύστημα ειδοποιήσεων και την login screen.
Το Gnome 3.6 βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική έκδοση.



Ας δούμε τώρα πιο αναλυτικά τα νέα χαρακτηριστικά .

Σύστημα Ειδοποιήσεων



Το σύστημα ειδοποιήσεων του Gnome 3 έκανε αίσθηση από την αρχή, χάρη στην πρωτοτυπία του.
Πλέον, είναι πιο όμορφο, πιο καθαρό και πιο εύχρηστο.
Τα εικονίδια που βρίσκονται πάνω σε αυτή την μπάρα είναι πλέον μεγαλύτερα. Το «χτύπημα» στην κάτω δεξιά γωνία το οποίο οδηγούσε στην εμφάνιση της κάτω μπάρας πλέον έχει αντικατασταθεί. Πλέον χρειάζεται να αφήσετε τον κέρσορα ακίνητο σε εκείνο το σημείο για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να εμφανιστεί η μπάρα. Αυτό έγινε προκειμένου να αποφευχθούν τα «ατυχήματα»!
Τέλος έχει προστεθεί ένα κουμπί κλεισίματος στην αναδυόμενες ειδοποιήσεις καθώς και ένα εικονίδιο με το online status, όταν χρησιμοποιούμε το σύστημα ειδοποιήσεων για chat (δείτετο εδώ)

Δραστηριότητες


Το μενού «Activities», έχει υποστεί και αυτί κάποιες αλλαγές εμφανισιακά. Δεν υπάρχουν πλέον τα «windows» και τα «application». H search bar έχει πάει στο κέντρο και η μετάβαση στο μενού εφαρμογών γίνεται με ένα πλήκτρο που βρίσκεται στην αριστερή μπάρα με τις εφαρμογές με έναν εντυπωσιακότατο τρόπο.


Login Screen και Oθόνη Κλειδώματος


 
H Login Screen έχει αλλάξει ριζικά στο Gnome 3.6 δίνοντάς μας μια πιο επίσημη και προσεγμένη εμφάνιση.
Με μεγάλα γράμματα φαίνεται η ώρα και η ημερομηνία, ενώ επιπλέον υπάρχει πρόσβαση στις ειδοποιήσεις, καθώς και στα βασικά πλήκτρα του media player που χρησιμοποιούμε εκείνη την στιγμή, έτσι ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε την μουσική μας ακόμα και με κλειδωμένη οθόνη.



Όταν βρισκόμαστε σε Login Screen απλά «σηκώνουμε» το κάτω της μέρος έτσι ώστε να επιλέξουμε χρήστη και να βάλουμε τον κατάλληλο κωδικό, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο. 





Το Gnome όπως μπορείτε να δείτε γίνεται συνεχώς πιο εντυπωσιακό και πιο λειτουργικό. Το μέλλον γι αυτό το γραφικό περιβάλλον προβλέπεται λαμπρό.
Προς το παρόν περιμένουμε την έκδοση 3.6 για να δούμε και στην πράξη τις καινοτομίες που προσφέρει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Phet – εικονικά πειράματα ανοικτού κώδικα

Από ΓΛΩΣΣΑ ( Γ' Λυκείου ) σε BASH

Εγκατάσταση CUDA για GPU υποστήριξη στο Tensorflow